Košík
Profil
  • Domov
  • Akcie
  • Novinky
  • Kontakt
 

SEDLIACKY KVÁSKOVÝ CHLIEB 600g

SEDLIACKY KVÁSKOVÝ CHLIEB 600g
Cena: 1.15 € (s DPH)/ksPridať SEDLIACKY KVÁSKOVÝ CHLIEB 600g do košíkakúpiť
expedujeme doExpedujeme do:
máte otázky? napíšte nám!Otázky ohľadom produktu: obchod@poctivyfarmar.sk

POZOR: tento chlebík vozíme každý UTOROK a PIATOK z Revúcej od p. Beláka

predajni v OPTIME:

UTOROK po 16-tej hodine

PIATO po 13-tej hodine

 

Kváskový chlieb je jednoznačne zdraviu prospešný. Jeho konzumácia podporuje zdravú črevnú mikroflóru a zabraňuje premnoženiu zdraviu škodlivých mikroorganizmov. 

Probiotické kultúry posilňujú imunitu, zlepšujú peristaltiku čriev a predchádzajú zápche. Dlhá doba fermentácie, počas ktorej sa bielkoviny rozkladajú na aminokyseliny, spôsobuje že chlieb je ľahko stráviteľný. A až po takto dlhej fermentácii dokáže človek využiť mnoho minerálnych látok obsiahnutých v múke. Vďaka kvásku sa v ceste nachádzajú aj aminokyseliny, ktoré si ľudské telo nedokáže samo vyrobiť a neboli obsiahnuté ani v pôvodnom zrne. Kváskový chlieb čistí krv, je zvlášť vhodný pre ľudí trpiacich akné, v tele sa nevytvárajú podmienky pre vznik kožných chorôb a mykóz a je prospešný nervovému systému. Napomáha chrániť organizmus pred rakovinou hrubého čreva a konečníka. Pečivo vyrobené z kvásku je cenným zdrojom vitamínov, najmä niacinu a ryboflavinu, ktoré sú hybnou silou mnohých životných procesov. Kyselina mliečna, ktorá sa tvorí pri kvasení, vytvára typickú chlebovú arómu a prirodzene chlieb konzervuje. Jeho konzumácia bráni tvorbe hlienu, a ten ako je známe, je hlavou príčinou chorôb, ktoré chronicky trápia dnešnú ľudskú populáciu
Kváskový chlieb sa pripravuje bez použitia droždia

Kysnutie zabezpečí kvások, ktorý sa pripraví iba z vody a múky. Po zmiešaní vody a múky začne zmes prirodzene kvasiť. Pri kvasení vzniká kyselina mliečna (produkt mliečnych baktérií), ktorá vytvára typickú chlebovú arómu a prirodzene chlieb konzervuje. Preto chlieb dlhšie vydrží než kvasnicový a nepodľahne tak rýchlo plesniam. Mliečne baktérie produkujú aj antibioticky účinné látky, ktoré posilňujú črevnú mikroflóru a našu imunitu. Kváskový chlieb je aj ľahšie stráviteľný ako chlieb pripravený s použitím kvasníc.

 

Novinky

Doporučujeme